Wet Toedreding Zorgaanbieders

Alle nieuwe therapeuten die vergoede zorg willen gaan bieden, dienen zich met ingang van 1 januari 2022, voordat zij met hun praktijk starten, aan te melden als zorgaanbieder in het Landelijk Register Zorgaanbieders, het LRza. Dit kan vanaf drie maanden voor de geplande startdatum. Het LRza is gekoppeld aan het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel en haalt daar de informatie op. Zo hoef je maar op één plaats te zijn om je gegevens aan te passen.


Zorgaanbiedersportaal
Ben je met jouw praktijk al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?
Heb je daarbij deze SBI-code aangegeven: Overige paramedische praktijken (geen fysiotherapie en psychologie) en alternatieve genezers (86.91.9)?
Dan sta je (waarschijnlijk) al in het Landelijk Register Zorgaanbieders. Je kunt dit checken op: https://cibg.nl/zorgaanbiedersportaal.
Let op: Zoek op je bedrijfsnaam!

Staat jouw praktijk hier vermeld en kloppen de gegevens? Dan hoef je niets meer te doen.
Klopt het niet? Dan moet je de wijziging doorgeven bij de Kamer van Koophandel. Dat kan heel makkelijk online via het wijzigingsformulier. De wijziging wordt automatisch gekoppeld in het LRza.


AGB-codes

Nadat je bent toegelaten bij de FAGT dien je de AGB-codes aan te vragen. Deze worden vervolgens automatisch in het LRza opgenomen. Check dit nadat je de AGB-codes hebt ontvangen via het zorgaanbiedersportaal (houd rekening met een doorlooptijd van ongeveer 10 werkdagen).
Klopt je AGB-code niet? Dan kun je dit wijzigen bij Vektis: https://www.vektis.nl/agb-register/agb-wijzigen

Aanmeldprocedure voor lidmaatschap bij de FAGT
Je hoeft niet te wachten tot de inschrijving in het LRza rond is om je aan te melden bij de FAGT, dit kan tegelijkertijd lopen.
Heb je nog vragen? Zie o.a. onderstaande handige checklist met veel informatie.

Checklist
Doorloop zeker deze checklist: https://www.toetredingzorgaanbieders.nl/melden

Algemene informatie
Alle informatie vind je op: https://www.cibg.nl/zorgaanbiedersportaal