Archieven

Pinnen in de Praktijk - Nieuwsbrief juni 2015

16 juni 2015


Pinnen in de praktijk

Dit is een onderwerp die iedereen wel aangaat. Hoe ga je om met betalingen in je praktijk? Accepteer je alleen cash – laat je het geld achteraf overmaken – of biedt je de klant de mogelijkheid van pinnen aan?
Zo heeft iedereen zijn voorkeur. Hoge transactie kosten weerhouden veel mensen ervan een pin automaat te nemen. Maar met nieuwe goedkopere aanbieders op de markt is pinnen toch wel een optie om over na te denken. Zo heb je minder cash in huis (veiliger) en zijn mensen op tijd voor je afspraak omdat ze niet nog even een rondje langs de pinautomaat moesten gaan.

We hebben rondgevraagd en kwamen er achter dat onze leden ervaring hebben met een aantal verschillende leveranciers. We hebben het e.a. op een rijtje gezet:

PAYLEVEN
Payleven komt uit Duitsland en kan overal mobiel pinpassen (Maestro en VPay) en creditcards (MasterCard, Visa en American Express) transacties verwerken. De transacties zijn veilig en worden verwerkt volgens het EMV protocol. Deze oplossing werkt online (3G/4G of Wifi). Payleven is ook beschikbaar voor particulieren. Payleven heeft een kantoor in Nederland en staat haar klanten te woord in het Nederlands.
Payleven is een initiatief van Rocket Internet dat o.a. ook eigenaar is van Zalando.

De kosten:
– Cardreader à 79 euro

Kosten transacties per maand:

Transacties tussen Euro 0,- en Euro 2,000,- = 2,75%
Transacties tussen Euro 2,000 en Euro 4,000 = 2,50%
Transacties tussen Euro 4,000 en Euro 8,000 = 2%

Je hebt geen contract en geen opzegtermijn. Geld wordt 2-3x per week gestort op je rekening

IZETTLE
iZettle is eind 2014 geopend in Nederland en hanteert dezelfde propositie als Payleven voor mobiel pinnen en gebruikt ook dezelfde pinreader met bluetooth. iZettle heeft zijn oorsprong in Zweden en is in meerdere Europese landen actief. iZettle verwerkt pin (Maestro en VPay) en creditcard (MasterCard en Visa) transacties via het EMV pin/chip protocol. Bij een omzet van meer dan € 2.000 krijg je korting op het tarief van 2,75% over het transactiebedrag. Klantenservice is sinds kort ook beschikbaar in het Nederlands.

iZettle heeft 2 verschillende pinreaders in de markt: De Lite versie die geschikt is voor enkele transacties per dag. Deze reader heeft geen display en maakt verbinding met je smartphone of tablet met een kabeltje.
Daarnaast hebben ze de PRO versie die vergelijkbaar is met de Pinreader van Pinmobile en Payleven.

De kosten:
– Cardreader Lite, geen display en verbing met kabeltje is gratis
– Cardreader Pro met display en bluetooth verbinding kost € 49

Kosten per transactie voor pin en creditcard:
Euro 0 – euro 2,000 = 2,75%
Euro 2,000 – Euro 4,000 = 2,27%
Euro 4,000 – Euro 8,000 = 1,85%

Je hebt geen contract en geen opzegtermijn. Geld wordt 2-3x per week gestort op je rekening.

PINMOBILE
Pinmobile is een nieuw Nederlands bedrijf dat is opgestart door ervaren professionals uit de betaalindustrie. Met Pinmobile kan je overal veilig pintransacties (Maestro en Vpay) en creditcard (MasterCard en Visa) betalingen accepteren. De betaal oplossing is gecertificeerd door MasterCard en Visa en volgt het veilige EMV protocol met Pin en Chip.

Pinmobile werkt samen met Wordline en biedt een kwalitatief betere pinreader aan dan de buitenlandse partijen. Het bedrijf hanteert een fee model dat gericht is op Pin betalingen met slechts € 0,30 per pintransactie (=90% van de markt). De kassa App is eenvoudig in gebruik en klanten worden in het Nederlands te woord gestaan. Pinmobile is een interessante nieuwe speler op de markt die gaat voor kwaliteit.

De kosten:
– € 0,30 per pintransactie (Maestro en VPay)
– 2% van het transactie bedrag voor creditcards (MasterCard en Visa)
– € 99 voor de aanschaf van de Pinreader
– € 9,95 per maand voor het Pinmobile account

ADYEN
Adyen is een Nederlands bedrijf dat wereldwijd veilige betaaloplossingen biedt en maakt het mogelijk om online, mobiel en via point-of-sale betalingen te accepteren. Vele ondernemers uit het MKB maken al gebruik van de voordelen die Adyen biedt.

Hoe werkt Adyen Shuttle?
De Shuttle wordt via bluetooth gekoppeld aan uw mobiele telefoon of tablet en verandert hierdoor in een volledige PIN terminal.

Kosten Adyen Shuttle?
Eenmalige kosten: €99,- excl. BTW voor de aanschaf van de PIN-reader (de Shuttle)
Maandelijkse abonnementskosten: €10,- (de minimale transactiekosten zijn €10,- per maand en zijn gebaseerd op NL transacties)
Transactiekosten Creditcard (MasterCard): 1,40% per transactie
Transactiekosten Creditcard (Visa): 1,15% per transactie
Transactiekosten Debitcard (pinpassen Maestro en V Pay): 9 cent (€o,o9) per transactiekosten

Flexibel contract: U bepaalt de looptijd van het contract. Geld wordt 2-3 x per week op rekening gestort.